2 december 2015

2 december. Om 3 veckor är det julafton ❄🎉❄ Har gjort 9 veckor, har 3 kvar känns väldigt lagom. vill inte åka härifrån samtidigt som jag inte kan vänta att få komma hem.... saknar mycket därhemma även fast jag inte önskar jag var hemma..

Har fått vara med om så mycket sen jag kom hit, nästan svårt att ta in. Jobbet är fortfarande så kul. Det har hänt mycket i jobbgruppen. I början var jag ensam tjej med 10 killar, nu är vi 5 tjejer och 3 killar. Alla 10 grabbarna var hardworkers o skulle alltid överträffa varandra i att lyfta störtsa stenen, kratta snabbast eller typ ta minst pauser heheh. Arbetsmoralen var nästan ohälsosamt hög. och eftersom jag var ensam tjej ville jag ju inte vara sämre än direkt.. nu är de 5 tjejer, o det tar ju emot att säga, men de är stor skillnad på effektiviteten i arbetet.. nåt mittemellan dessa grupper skulle vara rättså lagom tycker jag. 

Att våran boss kommer från en annan kultur (Samoa) märks verkliiigen. I Sverige är det respektlöst att behandla tjejerna annorlunda än killarna och tro att vi inte orkar göra lika mycket som killarna. I hans kultur är det precis tvärt om- det är respektlöst att behandla tjejerna likadant som killarna. Så han säger alltid: tjejerna ni kan lyfta de mindre stenarna så tar jag o grabbarna de större. O jag kommer väl aldrig respektera att jag är svagare än killarna även fast jag ju börjar mogna in i att rent biologiskt så kan de ju vara så heheh. anyway detta kan ju bli rättså frustrerande. Vi tjejer förväntars liksom inte jobba så hårt. 

Helgen var fullproppad med massa grejer som jag skrev om. Så mycket kul på så kort tid. O sen direkt ny jobbvecka på det. Allt är väldigt kul men nu får jag varningssignaler av kroppen fysiskt med högt tinitus o lite mer ont här o var och psykiskt så har jag allmänt dåligt tålamod med männiksor heheh så idag fick vi tack o lov sluta tidigt så jag har hela eftermiddagen o kvällen ledigt. Har tagit mig an att läsa boken Job i gamla testamentet och har läst halva. Än så länge är han ju ganska deppig på Gud vilket man kan förstå eftersom hans liv har raserats verkligen verkligen alltså så mycket ett liv bara kan rasera. Så får se hur de går har halva kvar som sagt. Ett tag kände jag mig stressad över att jag kallar mig kristen men inte har läst hela bibeln, jag vill ju veta vad det är jag säger mig stå för. Men min ledare sa till mig att han var lite avundsjuk på dem som får läsa bibeln för första gången. Så nu får jag läsa Job för första gången I likeeee. Men ser fortfarande fram emot att ha läst hela bibeln. För att sen börja om igen heheh den boken blir man aldrig klar med. Vissa ställen i bibeln kan jag läsa varje dag, och varje dag är de lika bra om inte ännu bättre. För några år sen trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle kunna gilla denna bok, men så blev det visst 📖

De finns så mycket jag skulle kunna skriva o berätta om. Vi är ca 100 volontärer. De flesta kommer o åker samma datum som jag men vissa lämnar o kommer lite nu o då... så de är ju såklart jobbigt att folk åker. Jag tycker så mycket mer om att känna människor än att lära känna dem, den perioden tycker jag är mest jobbig. Så lagom tills vi känner varandra här så lämnar vi varandra. O ganska sannolikt är de ju att jag aldrig någonsin mer kommer se dem. Som de i jobbgruppen har nu åkt hem till Colorado Danmark och Irland. De är ju inte direkt så att vi kommer springa på varandra på stan.. 

Det får nog räcka så för idag. O det här är usikten när jag sitter och skriver det här. Om några minuter går solen ner i havet, som jag får se den göra varje dag. Mahalo ♥ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0