Skojiga saker

TORSDAG: Carolakonsert!! 30- årsjubileum på scen för henne. Vi hade en riktigt bra kväll!!

 
 
 
FREDAG: Födelsedagsmiddag för Petter 20 bast!! mycket gott slank ner i våra magar.

 
Efter det drog vi på oss klänningar och höga klackar för att testa på Stockholms nattliv!LÖRDAG: SKANSEN!! Höstmarknad och mys

Sofie Susanna Sofia
Inget dåligt fik
 
 
Jag och min finska vän!
 
SÖNDAG: GRÖNA LUND!!! SÅ KUL!!! 
åkte slänggunga 120 meter över marken och se ut över upplyst stockholm! fiiiiint!!!
 
 

Lyckornas lycka

är att kunna träna ett riktigt hårt tränigspass och efter det äta juice o banan, det bästa på hela dan (ping Emma Tivemo)

Oh happy day

Lycka är att få ett handskrivet brev
 
Lycka är att hitta dessa blommor utanför huset

Lycka är att få morotskaka till fika 
Lycka är att leka med kundvagnen på Citygross

Lycka är att vara omringad av otroligt begåvade musiker som håller en kvällskonsert

Festtisdag

Varje gång jag ska till sjukgymnasten är en fest! Och nu ska jag dit redan torsdag igen yippieyeiii behöver bara vänta två dagar! Hon ger mig hopp om livet hehe. Extra kul idag för att det var en praktikant med också vilket gjorde att hon förklarade mycket mer saker som jag tycker var intressanta att höra :) Varje gång jag är där tränar vi med ström, vilket betyder att hon sätter på plattor på mitt lår och rumpa, sen slår hon på ström och lårmuskel o rumpa spänns. Samtidigt gör jag olika övningar. Detta för att jag ska få hjälp att hitta de olika musklerna. "Det är en tuff tjej dethär, så det är synd att hon har gått och haft ont såhär länge" sa Annica om mig till praktikanten thih. Jag håller med henne. Körde på ganska tufft med skidstakning och cykling så det blev kyla och högläge en stund när jag kom hem och hoppas att inte få ont nu under kvällen!
 
Skoldagen idag har bestått av pianometodik, där vi lär oss hur man undervisar i piano. Sedan hade jag pianolektion och jag hade inte övat så mycket som jag hade önskat. Skärpning till nästa vecka! Sen sjukgymnastbesök och efter det pianoteori där vi lär oss om jonisk, dorisk, frygisk skala osv osv.. Lite ensemblespel på det, sen aggerade jag lärare för en pianoelev och nu är skoldagen slut! Ikväll ska jag öva sång och piano. Jag mår så braaa när jag kan träna. Min koncentrationsförmåga går i skyarna i jämförelse när jag är inaktiv. Har nog byggt upp ett beroende där.. Imorgon är det dags för en stor sångkonsert här och sen börjar ju äntligen Bonde söker fru ♥ ♥ 
 
 

Carolajakt

Dagen har bestått av sång och gitarr.  Öm i fingertoppar.
Kvällen bestod av middag och Carolajakt tillsammans med Alexandra.
Carola bor ju tydligen här i Norra Ängby i Bromma. Vi cyklade gata upp och gata ner och sökte med alla våra sinnen efter Carola, men kunde icke säkerställa vilket hus som var hennes! Men jakten kommer fortsätta vill jag lova gott folk!! (Vill ju även nämna att jag förra veckan lyckades se E-type i en bil, yeeah. Och jag har väl sagt att jag sett kungen, drottningen och Victoria? (Starstruck moment då) Även Henke Larsson, Filippa Reinfeldt och Tomas Ledin, ujuj Stockholm vimlar av kändisar) Hoppas att gå på Carolas 30- årsjubileum- konsert på torsdag! Bara vi lyckas få tag på biljetter. Är trött nu. Har ont. It makes med sad. Men imorgon äntligen dags att träffa sjukgymnasten igen, räknar ner timmarna. Godnatt önskar jag alla mina kära underbara bloggläsare ♥

Gitarr i solskenet ♥
 

Får väl bjuda på dubbelhakan eftersom Catharina väger upp bilden ;)


 
 
 

Tokbroder

När jag fick detta svar från min syster på frågan vart de skulle kolla på en soffa förstod jag att det var lilleman som höll i telefonen. Han fick mig att skratta högt i tågkupén, kung är han min lilla bror och jag saknar honom så det gör ont
 
 

Hemfärd

Lördag morgon tog jag cykeln till stan och sen tåget mot Örebro. Jag som brukar älska att åka tåg men denna gång var det inte riktigt lika roligt.. Trångt och varmt och försenat. Syster och bror (♥♥♥♥) mötte upp mig på stationen! Carro är hemma från Linköping denna helg så därför ville jag också åka hem och samla ihop hela syskonskaran Sjöberg. Vi åkte till vår kära mormor som lagat så god lunch till oss. Eftermiddagen träffade jag Emelie och vi gick på en picknick. Undrar hur många picknickar vi gjort i våra dagar hon och jag! På kvällen packade jag, syster och bror ihop sovsäckar, korv o pinnbröd och åkte ut till mitt favoritställe. En liten roddbåt som tar en ut till en ö bestående av en grillplats, brygga och den mysigaste stugan. Där satt vi och mös runt elden hela kvällen under måne och stjärnor. Sen kröp vi ner i våra sovsäckar. Visst låter det mysigt? Tänk det gånger hundra. Så mysigt var det. Tänk att jag får vara med i världens bästa syskonskara :') 

Hemma hade mamma fixat en fin frukost och hela familjen satt och åt som vi gjort så många gånger i våra dagar. På dagen träffade jag my ladies från från gymnasiet. Jag saknar dom och den tiden vi hade på världens bästa skola. Tur att dom finns kvar trots att gymnasiet är slut! 
Sen buss mot Stockholm och här på internatet bjöds det på italiens middag, inte illa. Skönt att vara tillbaka här, jag har städat mitt rum, styrt upp i min kalender och är nu redo för en ny vecka!

Tågsysselsättning
 
Såhär fint hade jag det med min vän som betyder så mycket mer än jag skulle kunna skriva på hela denna bloggen

Fängelsebesök och månskensbad

Torsdag- fredag var det dags för gemenskapsdag.. Alla elever smockade in sig i bussen och for ut på Ekerö! Där spenderade vi ett dygg. Det som vi mest gjorde var som vanligt att äta :) klagar inte. Men lite roliga lekar anordnades också! Och så lite volleyboll och pingis på det. Framåt kvällen åkte vi cirka 10 personer till ett fängelse på Ekerö för ett informationsmöte. Ska nämligen göra en typ av "praktik" där. Torsdag varannan vecka ska vi åka dit ett gäng här från skolan och umgås med dem på fängelset under kvällen. Kommer bli väldigt intressant och lärorikt. Mitt första intryck av fängleset var att det var väldigt grått.. taggtråd... osv osv. Man kunde välja mellan att vara på fängelset för kvinnor eller män, jag kommer vara på det för kvinnor.
 
Väl tillbaka på stället där vi övernattade startades bastun. Bastu varvades med dopp i en avsvalkande sjö i månsken och ett täcke av dimma som låg över vattnet. Det var precis lika härligt som det låter!
 
Väl tillbaka i Bromma på fredagen bestod eftermiddagen av volleyboll ♥♥♥ älskar väldigt mycket att det finns sportintresserat folk här som man kan spela bra beach- matcher med! Då gillar jag livet väldigt mycket. Påväg hemmåt gav himlen mig detta moment. Det var mycket finare i verkligheten än det ser ut på bilden också, can you imagine. 
 
 

Pangpingpong

Det är inte lätt att vara tjej mina vänner. Oavsett vilken sport man tar sig an kommer alltid alltid killarna vara bättre än en själv. DET ÄR INTE LÄTT SKA NI VETA. Ojojoj det kan man ju få panik på och det fick jag ikväll också. Hade behövt springa många mil för att lugna mig men när inte det heller går blir det inte så jättebra. 
 
För att prata om det positiva som dagen bestått av :) jag har spelat mycket pingis och det är ROLIGT. (inga missförstånd här nu med tanke på det jag skrev ovan för jag tycker verkligen att sporta är det roligaste som finns). Annars har jag spelat piano som vanligt och SJUNGIT mycket har jag gjort idag! Halsen är lite skrovlig och näsan är täppt men då min sångstämma inte är sådär super ljuv i vanliga fall gillar jag nästan detta lite mer hesa sound ;) Förberedelserna är igång för en stor sångkonsert vi ska ha här nästa onsdag! Kommer bli väldigt många fina låtar vill jag lova. Människorna som omringar mig på dagarna är otroooligt begåvade. Wow, vilka musiker och personligheter!
 
Övervägde förut att cykla in till city nu på sena kvällen för att få rensa kropp och hjärna och se Stockholm city by night en väldigt spännande onsdagkväll som denna, men förståndet säger att jag borde låta bli när jag fortfarande är förkyld och knät har varit mycket ont idag. Får spara det till en annan gång.. Den dagen jag kommer kunna springa igen, oj vad jag kommer springa, kommer aldrig sluta....

 
SUPERFRÅSCH pingishall på Tempus (studentboende där vissa som går på skolan bor) som ligger cirka 5 min gång från internatet
 
 

överskottsenergi

Jag skulle behöva springa två mil. Minst!!!!!! Framåt kvällen här fick jag så galeeet mycket energi. Korridorsfotboll, pingis och stå på händer i ett försök att lugna mig lite. Gick till viss del. Har varit inne hela dagen och det lär vara därför. Suttit vid pianot och försökt sjunga har jag också gjort men halsen är inte med mig. Men dagen har varit rooolig. Men som sagt, jag skulle behöva komma uuuut känner jag. Lektioner mellan 8.30- 19 (!) Dock råkade jag missa första ooopsii. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Sova lär jag ju inte kunna. Om 7 minuter går larmet här i datasalen så jag lär ju dra mig upp mot internatet nu i alla fall!
Slänger in en fin bild på mig själv, bara för att bilder är roligt. Djurvän sen barnsben syns tydligt här hihooo
 

Voice of Truth

Som sagt har vi andakt varje morgon klockan 10 innan fikat :) Betel är en skola för musik och tro. Det är inget krav att vara troende för att gå här och det finns både de som är och de som inte är. En härlig kompott av olika människor! Det finns musiklinjer och bibellinjer och linjer som är en kombination (bibel-musik). Men alla är med i en adaktsgrupp och håller i en andakt cirkus varannan vecka. 

Förra veckan var det min grupp och all cred till Robert som sa ungefär detta innan han spelade och sjöng låten som är på Youtubeklippet nedan :)

Det finns så mycket som drar i oss och vill ha våran uppmärksamhet. Massa olika röster utifrån om hur vi bör vara, hur vi inte bör vara, se ut, inte borde se ut osv. Såhär ska du träna för att må bättre, detta ska du äta för att bli smalare, detta ska du plugga för att få högsta lönen och statusen. Man känner sig otillräcklig, never good enough. Mycket röster och tankar som påverkar oss negativt. Lätt att få dessa tankar just på denna skola också när man är omringad av människor som har mycket högre kvaliteér än sig själv. "Är jag verkligen tillräckligt bra för att gå den här musiklinjen på Betel" har nog alla tänkt.. Man jämför sig, får prestationsångest med mera med mera. Men the holy bible och Jesus tells another story. Att vi är skapade att vara just de vi är med de kvalitéerna. Alla behövs, alla är bra på olika saker. Alla är kroppsdelar som behövs för att kroppen ska fungera. Det finns så många olika sammanhang vi kan behövas i. Familj, vänner med mera med mera. Parentes- just till denna låt skulle jag spela shaker. Fick ju såklart en känsla inom mig att jag inte var tillräckligt bra (det var första gången jag spelade sån) men DÅ kom jag på att det är ju just detta denna låten handlar om, att jag actually är good enough :) SLUTKLÄM- en viktig poäng i detta är att "I will choose to listen and believe the voice of truth". Vi väljer själva vilken röst vi vill lyssna på!

 
 
 
 
 
 

sjukmyser

Har varit krasslig hela helgen.. Men haft det riktigt bra ändå! Såg lille man träna o spela match. Träffade saknade vänner ♥ Dom är så fina, jag är så lyckligt lottad att få ha dem. Åh. Avslutade med en top notch myskväll med Jullan och Mosi i min gamla och Jullans nya lägenhet! Hon har gjort så fiint o det är så kul att mitt gamla rum fick en helt ny karaktär :) Åkte tillbaka till Stockholm imorse men mådde inte helt 100 så avstod lektionerna. Var till sjukgymnasten (♥♥♥) på e.m. Fest varje gång jag ska dit, höjdpunkten på hela veckan :) :) Det har blivit stora framsteg på en vecka med mitt knä! Kvällen har spenderats här på internatet och myst runt med fina grabbar o tjejer. Middag, idol, kvällsandakt (som jag somnade så skönt på hehe) vilket betyder att jag verkligeeen behvöver sova nu för att orka med pianometodik klockan 8.30 imorgon! På återseende!
Denna bild har väl mest fokus på chinsstången så man ser ju inte rummet så bra hur det var..

Hon har gjort det så fiiint!! :) en av de bättre valen hon gjort är den stora fototavlan på högra väggen som innehöll mångaa minnen!

fredagsförklyd

En sjuk människa förblir aldrig ensam.. i alla fall inte när man bor på internat.. Tycker mest allihopa är lite småkrassliga. Morgonen börjar alltid med andakt. Vi är indelade i grupper som har ansvar för andakten. Jag ser alltid fram emot andakten :) Det är så roligt att se vad den gruppen som har ansvaret har fixat. Andakten är bara 10 min. Ska göra ett inlägg om den andakten min grupp hade, den blev så bra tycker jag.. :) 
 
Första lektionen var kör. Ojoj det gick inte bra. Tog inte många toner rätt i min alt- stämma.. Skyller väl på febern men tror egentligen inte det var det som var problemet hehe. Men gick faktiskt från lektionen för huvet var inte med mig idag! Gick och bokade en bussbiljett hem till Örebro. Ville lika gärna vara här i helgen och ta det lugnt! Fader mötte upp mig sen hämtade vi lille man också! Är nu hemma och blir ompysslad :) nu lite rehabträning och sen äppelpaj. Peace out!

Har sommarklänning i mitten av september! I love it

Tung är du kung är du bror
 

Det stora i det lillaVisdomsord som pryder min vägg :) Låttext by Therese Fredenwall
Beautiful
 

träning ger resultat..

.. hur bra är inte det. Annars skulle man ju inte orka hålla på med någonting! Och can you imagine att man verkligen BLIR bättre på de saker man tränar på. JAG KAN INTE FATTA ATT DET ÄR SANT att jag verkligen har fått hjälp med mitt knä. Jag gör min rehabträning flitigt men fy vad ont det gör. Får blodsmak i munnen varje gång haha true story men jag älskar det (<-- true story det också). Längtar till nästa gång jag ska få göra övningarna. För dom gör mig bättre!! Jag ser redan resultat, efter två dagar. På rörligheten+ att jag har inte längre lika ont när jag går (istället har jag träningsvärk av försöken att återuppliva min lårmuskel) och kan ligga med rakt ben när jag ska sova utan att ha ont :) :) :) :) 
 
En lite halvseg dag idag. Håller på att bli sjuk tror jag.. Eller så har jag sovit för lite. Har redag krypit till kojs nu så min kropp ska få chans till återhämtning! Idag började den nya kursen kristen tro. VERY interesting, i liked it. Sen hade jag lite kvalitétstid på fotbollsplanen, väldigt värt. Ojoj många minnen när jag känner konstgräslukten.. Det känns ibland som att ju mer jag håller på med musik ju mer älskar jag sport haha. Träning och sport är min livsstil, musiken är mitt intresse. True words. Men tycker ju musiken också är riktigt roligt iallafall o det är ju bra det eftersom jag ska hålla på med det här ett år :) :)  

 
 
 

onsdag

Hola amigos!
 
Såhär fint kan vi ha det på betel! Under denna tid här har vi flera gånger åkt iväg till detta ställe och spelat beachvolley som ligger ca 3 kilometer bort. Om man bortser från allt för mycket avgaser och trafik tycker jag Stockholm är väldigt fint! En kilometer bort kan man bada i Mälaren från klippor. Okej klippor kanske var att ta i, men stenhällar iallafall :) Och bara 500 meter bort ligger sjön som är på undre bilden. Den har en promenadslinga på två kilometer runt sig. De som kommer till mig på besök kommer garanterat få gå den slingan :) :) :) I like it.
 
Om någon vill skicka ett brev blir jag överlycklig!!! Ett långt svar tillbaka utlovas :) Min adress är:
Betel folkhögskola
Sofie Sjöberg
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma
 
Dagen idag har bestått av sång vilket jag än inte känner mig helt bekväm med. Har mycket att lära inom det hehe.. :)
Sånglektion först, sen var det gemensam sång då vi är en grupp på ca 20 personer. Idag sjöng vi upp för varandra. Jag sjöng Lean on Me och kompade även till solister. Mycket roligt!
 
Men nu väntar styrketräning! Vännerna här är redan igång o nu ska jag gå ut och ge gärnet. Sen äta god mat. Åh. Kycklinggryta och nudlar. Träning och mat = LIVET
Adios amigos!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 september

Elin: hur har dagen varit?
Sofie: Helt underbar.
 
Det var läänge sen jag kände så. Men idag I did! Denna dag var awesome. Spenderade många timmar vid pianot och övade på olika komp inför kommande uppspelningar. 
 
Efter lunch var det ÄNTLIGEN DAGS för mig att få någon hjälp med mitt knä. Till en början var jag så nöjd med sjukvården i Sverige men nu har jag verkligen insett att det händer då ingenting om man inte tar tag i det själv. Förra veckans plan var att åka till sjukhuset och gråta tills någon hjälpte mig. It worked! Awesome. Fick tid inbokad med en sjukgymnast och den tiden var idag!
 
Annica Näsmark verkar kunna sin sak.. Hon är sjukgymnast för damlandslaget i fotboll! (förövrigt var Caroline Seger och tränade på gymmet jag kommer vara på wooop) Första träffen med henne idag, hon plågade mig fakitskt. Grät tårar (denna gång inombords) av sorg smärta och glädje när jag var hos henne.
Hon började med att lägga upp mina fötter på en kudde. Man såg då väldigt tydligt att jag inte har full sträckning i höger knä och att jag inte har några muskler i höger lår. Jag har sträckt ben vilket gör ont. Det hon då gör är att pressa ner knät och supersträcka det med tryck. (AJ) hon gör det minst 5 gånger. (AJ!!!!) Sen stretschade hon och drog och ojojoj jag jämrade mig.. 
 
Vad hon sa var att mitt problem inte kan åtgärdas med en operation utan att jag måste få någon som guidar mig i rehabträning. 
YES! HON kommer vara den som guidar mig. Ååhååå så glad. Jag kommer kunna springa igen. (Känner ändå lite tvivel när jag säger det men jag hoppashoppashoppashoppas..osv.) Vi kommer träffas ca två gånger i veckan så hon kan pressa och stretcha och allt vad hon vill göra...
Kände skillnad på direkten när jag hade träffat henne. Nu på kvällen är det vääldigt ont dock efter allt vad mitt knä fick utså idag. Men den värsta tiden är nu sen kommer det bli bättre!
 
Väl tillbaka i Bromma framåt kvällen var det konsertdags. Jag fick äran att kompa Alexandra, en OTROLIGT begåvad sångare. VERY funny. Hoppas kunna ladda upp den filmen nån gång. Mer piano, sång, kvällsmat, kvällsmys, och kvällen var dags att avslutas. 
 
Internat är det bästa som finns. Tonight I am happ and thankful. 

Mitt rum

  
 
Jag verkligen ääälskar mitt rum. Jag drömde mardrömmar i somras om att jag skulle få ett jättefult rum.. Men.. Jag fick ett rum som var nymålade väggar, kvällssol (<3 <3 <3) OCH man ser till fotbollsplanen! Kikar var gång jag kommer in på rummet vad som händer på planen och emellanåt går jag dit och kollar. Helt underbart. Åå är så lycklig långt in i hjärtat för att jag fick just detta rum. Egen toa har jag men kök delas med många andra vilket är hur kul som helst. Förutom alla vemharintediskatsindisk- diskussioner hehe. Inredningen blev den som jag hade i min förra lilla lya! Packa ner och packa upp alla rosablommiga prylar. Jag trivs. 
 
 
 

Mål

När jag skadade mitt dumma knä så började jag spela piano mycket mer. Så pass mycket att jag kunde söka och komma in på Betel folkhögskola i Bromma, Stockholm! 
 
Nu har jag varit här i 17 dagar.
Jag är såå glad att jag får vara här. Det känns verkligen som att jag är på precis rätt plats just nu i mitt liv. När vi fick uppgiften att sätta upp mål för detta år kom jag fram till fyra stycken mål:
 
1. Utvecklas i piano. I första hand ackompanjemang och ackordspel eftersom det är vad jag tycker är allra roligast. Men jag vill även bredda mitt musikaliska kunnande teoretisk och så vill jag lära mig sjunga!
 
1. Relationer. Jobba med relationer- med mig själv, med Gud, med andra människor. 
 
1. Att mitt knä ska bli bra
 
2. Upptäcka Stockholm!
 
De tre första prioriteras lika högt av mig :) Även att upptäcka Stockholm skulle faktiskt kunna få vara en etta efentligen.. Hittills har det gått riktigt bra med att upptäcka Stockholm faktiskt! Trampar runt på min cykel mest hela tiden. På 30 min tar jag min in till city vilket jag gjort flera gånger. 
 
För er som är intresserade att veta vad det är jag egentligen pluggar till:
 

Musik – Bredd

Musik-Bredd (f d Musik-Allmän) är en utbildning för dig som önskar vidga ditt musikaliska kunnande. Detta passar dig oavsett vilken genre du spelar. Till skillnad från de andra musikkurserna som är mer specialiserade, får man här en bredare inriktning med inslag från flera olika stilar samt även en kurs i ledarskap. Detta är ett bra val t ex för dig som är aktiv i församlingens musikliv och vill bli bättre på det du gör. Andra som gått Musik-Bredd går sedan vidare och läser till musiklärare.  Vill du jobba med musik och människor, ger detta dig en bra grund.

Kursens olika ämnen:

 • Enskild undervisning på huvudinstrument
 • Enskild undervisning på bi-instrument
 • Gemensamma lektioner i piano/sång
 • Bruksensemble
 • Bruksgitarr i grupp
 • Körsång
 • Musikteori – Gehörslära, harmonilära och musiklära
 • Dirigering
 • Kristen tro
 • Ledarskap
 • Samtalsgrupp
 • Valbara kurser – t ex teater, dans, hammondorgel, bibelämnen, dans, skapande, leda gospelkör, m.m.

Bloggen är igång!

HEJ VÄNNER!
 
Jag har lovat mig själv och några nära och kära att uppdatera mitt liv i denna blogg! Weiii känns very funny. Jag har alltid tyckt det verkar roligt att blogga och nu har jag ju faktiskt en bra anledning också.. :) Sanningen är faktiskt att denna blogg har existerat i snart ett år. Men den enda som vetat om den är my bestie Emelie Veronica Karin Johnsen. Till henne skrev jag tre knasiga blogginlägg. Sen glömde jag användarnamn och lösenord, men nu har det löst sig så användarnamnet är återfunnet och de interna inlägen till fröken Johnsen är raderade!
 
I denna blogg kommer jag uppdatera lite nu och då om vad som händer i min vardag och i min hjärna. 
Med de orden avslutar jag detta första inlägg! På återseende!