Halvtid Tanzania

HEJ VÄNNER !!! 
Bild- o textbomb here we go!!

Picknick med barnen

Ett standardhem


SÅ DRÖMMIGT HÄNG med de här två brudarna. Sofia var ju ett säkert kort sen tidigare men sen kom en ny bekantskap in i bilden- IDA kom en vecka efter oss. Även så har tre till supergoa göteborgstjejer kommit - dock är de bara här två veckor. OCH OCH OCH SNAAAART kommer min kära mammaaaaa på besök o tar med sig två andra favoritmammor till mig - emelie o lyddans mammor. Längtar! 


Rensar ris inför middagen i solnedgången 

Undervisar o hjälper till i den nystartade skolan

Skolköket

Ris o bönor på g!


Standarmåler- majsgröt o bönor, extralyx med avokadobit här!


Eldar skräp

Tvättar kläder

Köper frukt för några kronor

Livet i sovsäck- dock var de panikmycket loppbett på nätterna i början - nu har de blivit bättre. Dushar i en balja o kissar i ett hål- inte de mest glamourösa men man vänjer sig 

sjunger o spelar gitarr.

4 h senare gör vi fortfarande det.... testar på ett liv helt utan stress. Andra perspektiv på tid här. Tid finns! Men allt kan ju också ta väääldigt lång tid heheh. Att överlag vänta på saker en timme gör man mest hela tiden. Det enda man vet säkert med de flesta saker är att de troligast inte kommer bli som man tänkt sig.

Gömmer oss för blixten påväg hem från skolan- då kommer afrikanerna o chillar med vattenhink på huvet

Massor med upplevelser när vi får vara med och leva ett liv som är allt annat än likt livet hemma. Volontärarbetar med CCY Tanzania, en liten svensk organisation som startats av två svenska tjejer som har så stora hjärtan som brinner för barnen o samhället här. De har sen några år tillbaka startat upp ett barnhem och sen ett år tillbaka startat en skola o nu får vi möjligheten att vara med här i tre månader i projekten!! Så imponerande att se hur drömmar o visioner blir verkliga! att de startade med att de hade en tanke o dröm om ett barnhem och sen också skolan. Och idag så bor 18 barn på det barnhemmet o de kommer närmare 50 barn till den skolan varje dag. Att våga göra det man brinner för!! Inspirerande. Skolan är unik här för de tillåter ingen barnaga (vilket inte statliga skolor heller gör men det förekommer ändå). I CCY:s skola vill de också införa mycket eget tänkande reflektion osv.. så viktigt. 

Så dagarna spenderar vi på barnhemmet med picknick, målning, pärla mm mm. Alternativt att vi går till skolan 7 km bort o hjälper till där. Båda är väldigt lärorikt o givande .  

Kommer på mig själv med att slås av saker som jag ändå var lite förberedd på. Att hämta vatten i en brunn- alltså de GÖR verkligen det. Hemma är tid pengar- här är vatten som pengar för oss heheh varje droppe är så värdefull. Så fort de regnar så ut med bunkar o samla samla vatten. Föräldralösa barn på barnhemmet. De HAR verkligen inte några föräldrar.... Barnhemsmammorna är HJÄLTAR om några o det slås jag också över, men de gör ändå ont o hjärtat att barnen av olika andledningar har förlorat sina föräldrar.
Och sen att slås av överkonsumtionen hemma..... alltså den är brutal.... matriellt och även gällande kött. Kött får vi ju en gång i veckan här på sin höjd. 

Får mycket nya perspektiv som är superbraaa för mig de var ju en del av varför jag ville göra en sån här typ av resa!!  Allt uppfyller mina förväntningar och mer därtill. Vilket inte betyder att allt alltid är lätt, men det var inte det jag förväntade mig heller. De är ju ett så annorlunda liv mot hemma. Tänker ju en hel del på när jag ska få börja plugga o bygga på sammanhang o relationer som kommer finnas kvar i mitt liv. Bo i fina sverige o ha nära till mina nära o kära, TRÄNA o sporta igen, vara i de sammanhang jag känner mig hemma i o som jag brinner för. Att få vara konfirmationsledare igen. Längtar tills det, men önskar inte att jag var där nu. Nu vill jag vara här :) Så jag känner att jag är på rätt plats just nu o är SÅ tacksam att få uppleva dethär. Väldigt nämnvärt också är att jag har så otroligt lite ont i min kropp. De allra flesta dagar har jag inte ont alls i knät o de gör mig så glaaaaad. Varje dag är ju bara så extra kul o leva när knät inte gör ont.

Halvtid här o då passade vi på att bocka av safari!! Upphämtade med jeepen för att sen brumma runt i nationalparken hela dagen- sova i plåthydda med flodhästar (dock sov vi som stockar hela natten heheh trötta tjejer så ingen av oss kikade ut på dom på natten). Sen tidigt tidigt upp för att se soluppgången o kolla mer djur 
O så nu en natt på hotell är ju superlyx! Wifi och varmdusch- då är livet lätt att leva. 

Sverige jag saknar dig, men Tanzania tar väldigt väl hand om mig!!!! 


RSS 2.0