Researchers guide to a long- lasting relationship

 
Alltsom oftast läser vi ju en hel del roliga grejer i skolan, detta som ett exempel. En hel hög med med forskare och psykologer har noggrant studerat samspelet mellan hundratals par. De följde par under tio års tid med målet att upptäcka skillnader mellan de paren som fortsatte vara tillsammans och de som inte var det. Här är några av deras upptäckter 🌸
 
1. När din partner inbjuder till att göra något- säg vad du kan eller vill göra hellre än att säga vad du inte kan eller vill göra. Om din partner föreslår att kolla på film men du inte orkar kolla ikväll, säg: "Jag vill se film med dig imorgon" hellre än: "Jag är för trött".
 
2. Om du har en åsikt, säg den hellre än att försöka få din partner att gissa vad det är. Säg: "Jag skulle vilja äta mexikanskt till middag idag" istället för: "Vill du äta ute ikväll?"
 
3. Hälsa alltid med ett varmt hej och ömsint hejdå.
 
4. När din partner gör en hushållssyssla, fokusera inte på aspekten hen missade. Säg: "Tack för att du diskade" hellre än "Du missade en fläck". Om du rutinmässigt ogillar något som din parner gör/ inte gör, diskutera det vid ett tillfälle tänkt för det syftet. 
 
5. Tala alltid för dig själv, inte din partner. Säg: "Jag vill gärna gå på hennes fest", istället för "Jag vet att du skulle ha trevligt på hennes fest".
 
6. Var inte en beteendeanalytiker, som analyserar din partner under skenet att vara "hjälpsam". Säg inte: "Vet du om att du har varit extremt pedantisk angående att hålla köket så rent?"
 
7. Om du inte har något bra att säga, försök hålla tyst. 
 
Saker som dessa har verkar alltså ha funkat rättså bra alltså. Jepp. Alla par är ju unika såklart, men troligtvis finns det något att lära. Min favorit: hälsa alltid med ett varmt hej och ömsint hejdå. Efter att ha observerat hundratals par, var en av upptäckterna att detta var en av deras upptäckt. As simple as that! Och nr 7 hahaha, hur skön. Dock betyder det ju inte att man ska undvika att konfrontera, men väl i en konflikt så finns det ju fortfarande bra och dåliga saker att säga.
 
Det här är observationer på partnerskap ja, men går ju precis lika bra att applicera på vilken relation som helst! När Flisan o jag har tränat nästa ska jag direkt säga att jag vill gå och äta glass istället för att fråga vad hon vill äta hehehheh, putting words into action wihiiiii 🎉🎀👐🌸

Gott o blandat


Ute på äventyr

Nu har vi snart varit på resande fot 24 h och har väl på riktigt skrattat 15 av dom.

Skövde o Göteborg here we are 🎉Life with good people is a party 💃


RSS 2.0