Svensk syn på kärlek

Det finns ett program på SVT play som lyfter upp just det. Hur vi från barnsben uppmuntras till att vara helt självständiga och oberoende andra- att klara sig själv är något fint och något vi värderar högt. Vi har läst lite om det i skolan också- att i andra kulturer lyfter de istället fram att det är fint att vara beroende andra i sin framgång.


Det programmet på SVT play gjorde mig lite illamående faktiskt. Att den svenska kulturen verkar leda till att folk blir mer och mer ensamma. Och så inser jag att kulturen styrs av befolkningen och jag är en del av befolkningen. Hur allting bygger på små beteenden i vardagen, till exempel när jag stirrar ner i mobilen på morgonarna o glömmer hejja på busschauffören. 

Som min kloka vän Felicia uttryckt sig: det kan säkert till stor del handla om klimatet vi växer upp i och omgivningen som formar oss. Vi kan skylla på så mycket annat- på kulturen vi lever i- på media- men vad hjälper det- det är oss själva vi måste börja med.

So how to apply this on my life nr1: slopa mobilen lite oftare seriöst soffipropp hur svårt kan det vara. Och hur ofta ska jag behöva påminna mig själv om det. Den stjäl mycket närvaro av nuet och människorna omkring om man säger såååå. Nr2: "Personen framför mig är den viktigaste personen i mitt liv just nu." Jag gillar det uttrycket. Så man ser människorna i sin omgivning. Nr3. Hur prioriterar o tar jag hand om mina nära relationer som jag är placerad i? Att tänka på den litegranna. O förhoppningsvis leder den tanken till någon typ av förändring rent praktiskt, för annars spelar ju inte kloka tankar så stor roll. 

Nu mina vänner. Brasan brinner. Emelie är i Uppsala o jag har bäddat upp här nere som omväxling. John blund I am so very ready for you 💪


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0