Landar

Men hallå där fina människor. Nu har jag träffat de flesta av er som läser bloggen här hemma. De är så fint o få vara hemma o landa, ta de lugnt o träffa nära och kära. Njuter av dagarna här, samtidigt som jag går o planerar o förbereder inför flytten som närmar sig! Om två dagar sitter jag i nya lägenheten i Stockholm.. Spännande! Ser fram emot att komma in i en vardag där med plugg, träning o de sociala livet. Lära känna ungdomarna som bor där jag bor, hitta nån kyrka eller liknande, osv. De blir bra de! Hörs igen. Puss o kram!

Egen lägenhet

De senaste åren har jag bott på otroligt många olika sätt på olika platser med olika människor. I kollektiv- i Göteborg, Hawaii,  i Stockholm. Med nära vänner- Sofia i Tanzania, Mary o Sofia i Örebro och med Emelie i stugan. Det var en större omställning än jag hade förväntat mig att bo själv i Göteborg i sommar. Var så ovan med hela grejen att komma hem och det inte är någon annan människa där , och jag får fråga mig själv om jag har haft en bra dag. Nu har jag vant mig, och jag märker att jag tycker om det för det mesta. Lite tråkigt att inte få input av någon annan människa såklart. Men märker att jag känner mig mindre trött socialt nu, det är annars något som funnits med till och från det senaste året märker jag om jag tänker efter. Men nu är det bättre än vad det varit på länge, vilket är sååå skönt, jag älskar ju människor. Kanske har det just att göra med att jag bor själv, vad vet jag. I så fall är det ju en bra grej.
 
Ochochoch, i höst har jag blivit hur välsignad som helst, med en egen lägenhet i Stockholm. På östermalm, mellan Stureplan och Stadion. Orimligt. Inga bilder förutom den här bilden på huset i sig hittade jag.
 
 
Och hur kommer sig detta, jo, jag har fått ett extrajobb på ett stödboende för ungdomar, för kvällar o helger. Jobbet i sig känns hur fint som helst. Ungdomarna är mellan 15-20 år och bor där pga trassliga familjeförhållanden. De har egna rum men måltiderna äts tillsammans. Så mitt jobb är att hänga med dem och fixa mat och hålla hushållet i skick. De känns så fint. Har saknat att vara ungdomsledare. Viktigt ålder det där!! Det märker jag på jobbet på häktet nu med, känner ju lite extra för de yngre klienterna, som fortfarande har så mycket chanser i livet om de bara kommer på rätt bana! Det är inte så mycket som är satt än. Större chanser att hitta andra intressen, bryta dåliga umgängeskretsar etc, än för en person som är äldre. Så anyway, på detta boende finns det också lägenheter som hyrs ut, och jag ska få hyra en av dem. En liten etta med kök o sådär. I am so blessed!

Tidslinje

Tidslinjer är en bra grej. Brukar göra det för mig själv emellanåt. Väldigt simpelt, att jag ritar upp en linje för varje månad, så allteftersom fyller jag i den linjen o lite saker som har hänt. Ibland också framåt, vad som ska hända. De ger en bra överblick för vad jag håller på med i livet egentligen. O vad jag inser är att jag nu snart fyllt i hela linjen för sommaren här i Göteborg. Det är fyra (!) arbetspass kvar. Idag är jag ledig och vädret hade sagt regn så jag hade preppat för o mysa inomhus o gå till mitt favvofik. Men sen vaknar jag o de är sol så what to dooo! Nu ligger jag ute vid älven o solar! Vilar upp mig , i förebyggande syfte hehhe , är ju inte alls slutkörd eller så vilket är en skillnad mot slutet av förra sommaren. Planerar livet med en del luckor för att känna att jag hinner med och för att slippa vara stressad! Stress är sämst. Så vill helst vara utan det så mycket som möjligt i mitt liv! O har ju makt att påverka det mycket själv har jag insett :) 

Vykort från Göteborg

Denna pärla kom hela vägen från Örebro för o hänga min lediga måndag! 
 
Afterwork! SÅ trevliga människor som jag omgetts av denna sommar!
 
Denna godisbutik ligger 200 meter från mig! Precis lagom avstånd!
 
Vandrar genom fina centrala Göteborg varje morgon o kväll påväg till jobbet o hem <3 
 

Slutspurt

Om en vecka har jag jobbat min sista dag! Craziiii! Så har hela sommarschemat bockats av. Nu är jag inne i en period med mycket jobbpass o de funkar fint. Idag jobbade jag till klockan tre och har varit hemma i mysiga lägenheten ikväll. Kommer sakna den här! Sååå fin. Har lagat lite mat, städat o fixat. Nu dags o sova o vakna pigg o glad imorgon! Jobbar 8-18.30 både lör o sön. Långa dagar. Sovdags! Kramkramkram 
 
 
 
 

Primitivt

Alltså camping, de är ju lite komiskt om man tänker på konceptet. Svenskar får semester, vi kopplar på ett litet hus bakom våran bil sen kör alla och ställer upp sig med någon meters avstånd och delar toaletter tillsammans. Tränger ihop alla nära o kära på några kvadratmeter. Men alltså I love it. Som nu på Öland, hade vi tält. Vi sätter upp en liten tältduk och i den har vi alla våra väskor i kaos o sen delar vi kylskåp och diskrum med massa andra människor. O jag önskade mig inte hotell och all inclusive en enda sekund på hela veckan!
 
 
 
Jag menar se bara dessa drömbilder. Man vill ju tälta ett helt liv. Sen ska väl tilläggas att vi hade 25 grader dygnet runt så det bidrar ju till att tältning blir ganska okomlicerat hihiooo :) 
 
O en natt tog jag o Mattias med hängmattan o åkte till havet! Två hängmattor rekommenderas hahahha lite för trång om ni frågar mig att dela men mattias sov visst bra heheh 
 
So much beauty 

Lätt som en fjäder

 
Bre hade högre tankar om din muskelstyrka än att behöva göra dessa miner i ett försök att lyfta mig 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Slutet gott, allting gott
 
 
 
 

RSS 2.0