Egen lägenhet

De senaste åren har jag bott på otroligt många olika sätt på olika platser med olika människor. I kollektiv- i Göteborg, Hawaii,  i Stockholm. Med nära vänner- Sofia i Tanzania, Mary o Sofia i Örebro och med Emelie i stugan. Det var en större omställning än jag hade förväntat mig att bo själv i Göteborg i sommar. Var så ovan med hela grejen att komma hem och det inte är någon annan människa där , och jag får fråga mig själv om jag har haft en bra dag. Nu har jag vant mig, och jag märker att jag tycker om det för det mesta. Lite tråkigt att inte få input av någon annan människa såklart. Men märker att jag känner mig mindre trött socialt nu, det är annars något som funnits med till och från det senaste året märker jag om jag tänker efter. Men nu är det bättre än vad det varit på länge, vilket är sååå skönt, jag älskar ju människor. Kanske har det just att göra med att jag bor själv, vad vet jag. I så fall är det ju en bra grej.
 
Ochochoch, i höst har jag blivit hur välsignad som helst, med en egen lägenhet i Stockholm. På östermalm, mellan Stureplan och Stadion. Orimligt. Inga bilder förutom den här bilden på huset i sig hittade jag.
 
 
Och hur kommer sig detta, jo, jag har fått ett extrajobb på ett stödboende för ungdomar, för kvällar o helger. Jobbet i sig känns hur fint som helst. Ungdomarna är mellan 15-20 år och bor där pga trassliga familjeförhållanden. De har egna rum men måltiderna äts tillsammans. Så mitt jobb är att hänga med dem och fixa mat och hålla hushållet i skick. De känns så fint. Har saknat att vara ungdomsledare. Viktigt ålder det där!! Det märker jag på jobbet på häktet nu med, känner ju lite extra för de yngre klienterna, som fortfarande har så mycket chanser i livet om de bara kommer på rätt bana! Det är inte så mycket som är satt än. Större chanser att hitta andra intressen, bryta dåliga umgängeskretsar etc, än för en person som är äldre. Så anyway, på detta boende finns det också lägenheter som hyrs ut, och jag ska få hyra en av dem. En liten etta med kök o sådär. I am so blessed!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0