Ölandet

Semesterhälsningar från östkusten ❤
På tal om vädret

Hålls o packar inför öland och hittar denna väderprogros för nästa vecka när vi ska vara där..
Lång dag på jobbet idag, mellan 7-18! Gick fint ändå. Var på en helt ny avdelning på morgonen, så de var lite klurigt att försöka få till morgonrutinerna utan någon erfarenhet där haha, men de löste sig som de oftast gör. Har hjälpsamma människor omkring mig! Jobbar samma tid imorgon, sen vid 18 går tåget mot Ölandet wiiiiihiiiiiii

Kontraster

My best friends since early age Emelie sa något så klokt som jag brukar tänka på ibland. Det är kontrasterna som gör livet. Och det är verkigen sant. Att jobba är roligt, men gör man det hela tiden blir det tråkigt. Precis samma sak med o träna, vara ledig, äta fetaost, gå på party, vad det än må vara. (förutom Sofia som skulla kunna vara ledig hela sitt liv hahah loveee youuuuu. Finns ingen som jag vet älskar vara ledig så mycket som du). Att blanda upp livet med det ena och det andra är nog iaf nyckeln. Idag försöker jag strukturera upp mitt liv litegranna. Är ledig. Ska söka stipendier inför vårens äventyr till Australien. Kändes faktiskt inte så kul imorse med fix o trixdag. De skulle vara soligt o jag vill ut till havet o sola o bada! Men tog med mig datorn ner till älven och sitter här i bakalojni! Så gör jag nytta och nöje på samma gång :) Sen när Sofia slutar tar vi spårvagnen till havet <3 Sen väntar jobb fre lör sön, o sen blir det en vecka på Öland. Sen är det faktiskt bara tre jobbveckor kvar, hur orimligt. Time flies o jag är glad att jag får vara med! 
 
Såhär fin liten playa har de byggt upp vid älven, bara ett stenkast från där jag bor! Bra grej!

Picspicspics

Bildbomb comming up
 
Varför är du inte i min lägenehet o borstar tänderna varje morgon undrar jag?? finbesök från sossosunshineeee som ska flytta till stockholm i höst which makes me very happiiiiii
Räkmacksparty 
 
Detta sällskap var verkligen värda en ljusare bild hehhe, Gabsch o Maxson for the win
Helg på beach center där de var massa beachvolleyboll matcher att kolla på :) :) :)
 

Lunchpaus

Jag jobbar alltid långa pass! 7-17 eller 8-18 är standard. En timmes lunch på dagen, här hann jag iväg till trädgårdsföreningen (en mysig park som ligger mitt i stan). "Paddan" åkte förbi, en poppis båt att åka runt o se stan på som turist! Denna vecka på jobbet har varit lugn. Jag blir utplacerad varje morgon på olika platser, men har ett ställe jag är lite oftare på än andra. Det är en avdelning för de som sitter häktade som är suicidala, så de behöver extra tillsyn och liknande. Trivs bra på den avdelning, framförallt med sköna kollegor. Det som jag saknar dock, jag jobbar ju som kriminalvårdare, och det blir ganska mycket av just den vård biten. Dela frukost, släppa promenad, etc. Jag saknar o få mer tid än att säga hej godmorgon, här är din frukost, hejdå. Är ju en relationsorienterad människa har jag lärt mig om mig själv efter dessa 24 år på jorden. De händer absolut att det finns tid att snacka och hänga, men dagssysslorna handlar mer om att sköta rutinerna. Är alltid lite avis när jag ser de som jobbar som präst eller psykolog på häktet som går in o pratar med de intagna :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spontana semesterdagar for the win

Hej fina ni! Idag har jag gjort en sak jag tackar mig själv för. Tog ut en semesterdag spontant. Saken är att i slutet av förra sommaren blev jag trött så trött så trött. Även fast jag älskade mitt jobb på park och hade en så fin sommar överlag blev det bara lite för mycket. Även fast saker är bra så får man ju ont i magen av för mycket tårta så att säga. Jag blev så trött socialt, jag kände inte riktigt igen mig själv och behövde vila massormassor! O nu har det varit mycket saker som hänt, jobbet är verkligen så kul och sakerna efter jobbet med, men är rädd de blir för mycket! o så hörde jag ett ordspråk - dårskap är att göra om samma misstag och förvänta sig ett annat utfall. Så denna gång försöker jag bromsa i tid :) o ett litet problem är också att min kropp verkar strejkar vad de gäller att sova! Tar alltid lång tid o somna om de ens händer heheh. Så har ersatt sömn på natten med kaffe på dagen. Okej när jag skrev det där inser jag att det kanske kan ha ett samband också, what if the coffein keeps me awake...? ( men obsobs tycker fortfarande kaffe inte är gott!!! men vem vet jag kanske kommer vänja mig o bli en kaffedrickare.... förbereder er och mig själv mentalt heheh) 
Nu är jag iaf ledig fre- sön! Solen skiner det är hönökonferens och beachvolley event hela helgen så det är en riktigt fin helg i göteborg på ingång... något som jag ändå får se som bra är att de kändes lite halvtrist o inte gå till jobbet idag. De är fortfarande så mycket nytt för mig vilket gör de spännande varje dag! Som igår när jag kom dit läste jag på tjänstgöringslistan att jag skulle jobba på ASV. Jag hade ingen aning vad de var.. Frågade mig fram och fick reda på att det står för "annan strukturerad verksamhet". Så det är ett ställe dit de intagna med lägre säkerhetsklass och utan restriktioner kan komma och umgås, spela gitarr, spel spel, måla etc. Så igår satt jag hela dagen o spelade gitarr o snackade med klienter. Riktigt fin dag, även fast det kändes som jag gick på nån typ av reservtank, för de är också på ett sätt ansträngadeo slängas in på en avdelning med nya människor så hastigt! Men dagen blev så bra och jag kände mig så tacksam. Åkte sen även direkt till ett beachvolleyevent som var hur nice som helst efter jobbet. Aa ni. Det finns så mycket o vara tacksam för, o de är jag verkligen! 
 
 

Livechat

Nu ska jag berätta om drömmiga grejer. Klockan ringde 5.30 som den gör när jag börjar jobba 7. Min kropp vägrade vakna o ville bara snooza. O då ser jag att min bror är online??? O han svarar när jag ringer?? o då kände jag bara att denna dag kunde inte ha börjat bättre. 
 
BRODER MIN BRODER jag tror jag aldrig sett dig såhär snygg förut
 
O en kväll när jag är på min väg hem så ringer dessa två upp mig. Med en popcornskål i högsta hugg när de chillade ute i natten i hängmattan. O de kändes nästan som jag var med där mittemellan dem, eller som att de var o hängde med mig i lägenheten igen. 
 
 

Family

Vilken lycka de är att få träffa familjen! Broder o Alicia var här under veckan o sen kom mamma o pappa i helgen, o kunde träffa Marcus idag! Bara Carro som saknats <3 Vi har ätit gott, varit vid havet, strosat runt i Göteborg. Nu har jag tvättat o fixat med de ena o de andra, ska sova o få många sömntimmar i kroppen! Så jag är redo för ny jobbvecka. Kramkramkramkram
 
 

Häktet

Nu ska jag göra ett försök att berätta lite om mitt jobb! Väl häktad finns det olika avdelningar som man placeras på, beroende på säkerhetsklass och hur man mår psykiskt. På vissa avdelningar får de häktade umgås med varandra medan på vissa avdelningar får de inte ha kontakt med några andra. 
Jag är "resurs", så jag blir placerad på olika avdelningar varje dag beroende på var de saknas folk. Så det gäller att vara redo varje morgon, för jag vet aldrig var jag kommer att bli placerad. Det är nya utmaningar varje dag, även fast de dagliga rutinerna liknar varandra på de olika avdelningarna. Jag trivs så bra på mitt jobb!!! Och jag är så tacksam för det!!